Morocco Medina

Rhassoul Clay Powder 200g

119 kr

En äkta rhassoullera från Marocko som kan användas som både ansiktsmask, kroppsskrubb, schampo och duschtvål. Leran är rik på kisel, magnesium, kalium och kalcium. Använd som ansiktsmask för att få en fastare textur och silkeslen hud. Rhassoulleran rengör huden från överflödig olja, reducerar avflagning, minskar porer och förbättrar aknebenägen hud. En underbar detox för huden som drar ut smuts, gifter och boostar huden med nyttiga mineraler. Använd som schampo och få silkeslent hår som blir otroligt rent. Efter några användningar kommer du inte behöva tvätta håret lika ofta. 

Användning: Tvätta ansiktet först med vatten. Använd en glas eller träskål och gärna en sked i trä (aldrig metall). Ta sedan 1,5 tsk rhassoullera och blanda ut med vatten eller rosenvatten tills konsistensen blir en smidig pasta. Applicera leran på ansikte och hals men undvik området närmast ögonen. Låt verka i 10-15 min. Tvätta sedan av leran från ansiktet med ljummet vatten. Om huden blir röd så är det bara ett avgiftningssymptom och ett gott tecken. Avsluta gärna med arganolja. Resultatet blir underbart! 

Rhassoulleran kan även användas som duschtvål, schampo eller som kroppsskrubb. Då kan man blanda ut leran med lite mer vatten eller rosenvatten för att få en mer flytande konsistens. 

INCI: Morrocan lava clay